„Jelen lenni a pillanatban - szebb lett a világ"- ez a címe Hajdu Ádám természetfotó kiállításának, amely ettől a héttől egészen szeptember 30-ig látható a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.).
 
A Petőfi Sándor Általános Iskola kezdeményezésére a beteg fiatalember gyógyulásának megsegítésére szerveztek jótékonysági kiállítást az intézmény munkatársai.  
A kiállítás megtekintése alatt a látogatók adományaikkal segíthetik Hajdu Ádám gyógyulását, gyógykezelését.
 
Hajdu Ádám 1978. február 22-én született Deb­recenben. A Tóth Árpád Gimnázium bio­lógia-kémia tagozatán érettségizett 1996-ban, majd a Debreceni Egyetem Ter­mé­szettudományi Karán, biológus szakon szerzett diplomát  kiváló eredménnyel 2001-ben. 2002-től a Hortobágyi Nem­ze­ti Park Igazgatóságán természet­vé­del­mi őrkerület-vezetőként kezdett dol­gozni. 2007-től a Stiefel Laboratories Lim. Magyarországi Kereskedelmi Képviseletén, majd a Richter Gedeon Gyógyszergyár orvos-látogatói munkakörébe került, s ott folytatta a munkáját 2011 szeptemberéig. Kedvelt szabadidős tevékenységei a természettel kapcsolatosak: túrázás, utazás, sport és a természetfotózás.
Ádámot 2011 szeptemberében, 33 éves korában Ausztriában baleset érte: elütötte egy autó. Súlyos koponyasérülése miatt Ausztriában életmentő műtétet hajtottak végre rajta, majd hosszú ideig kómában feküdt.
Szülei mindent megtettek és megtesznek fiuk felépüléséért. A család és segítőik össze­fogásának eredményeként Ádám szé­pen javul, ahogyan ez a fotón is lát­szik, de járni még nem tud.
Mindnyájunk számára példaértékű a szü­lők áldozatvállalása és a 34 éves fia­talembernek a gigászi küzdelme a tel­jes gyógyulásért. Talán mások is erőt me­­ríthetnek a történetéből és a kiál­lí­tá­son bemutatott fotókból.
A kiállítás mottójául az alábbi idézetet választotta:
„Mindig megtörténik az,
amiben igazán hiszünk;
éppen a hitünk teszi megtörténtté.
És úgy vélem, semmi sem történik addig, amíg teljes szívünkből
nem hiszünk benne."
(Frank Lloyd Wright)