Magyar, portugál és román győzelmek születtek a strandröplabda Eötvös Kupán.
A röpis versenyként hírnévre szert tett Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda torna pénteken zárult. A szintén önálló olimpiai sportág strandröplabda népszerűségét mutatja, hogy az idén másodízben megrendezett hajdúsági tornán már összesen hét nemzet játékosai küzdöttek a minél jobb helyezésekért, a dicsőségért és a számos ajándékért.

Hajdúnánáson öt női kategóriában (U14, U16, U18, U20 és felnőtt) finn, magyar, nigériai, román és szlovák, Hajdúböszörményben három férfi kategóriában (U16, U20 és felnőtt) afgán, magyar, román és portugál játékosok léptek homokra.

Az időjárás ezúttal kegyeibe fogadta a strandröpiseket. Amíg a megyeszékhelyen, Debrecenben egész nap esett az eső, addig Nánáson és Böszörményben még több órás napsütés is kényeztette a versenyre érkezőket.

A hölgyeknél az U14-es kategóriában a tavalyi bronzérmes Horváth Flóra, Törköly Kinga (Dunakanyar SE) meggyőző fölénnyel győzött. Második helyen zárt a Kalmár Viktória, Tunyogi Csenge (Gödöllői RC) kettős. A harmadik helyet a romániai magyar páros, a tavalyi ezüstérmes Bikfalvi Alexandra, Gagyi Emese ( ACS. Viitorul Bors) páros szerezte meg.

Az U16-osoknál a Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület játékosai egy végletekig kiélezett, 24:22-re végződött házi döntőt rendeztek, melynek végén az aranyérmeket a tavaly is győztes Héri Sára és Tóth-Lakits Petra, az ezüstöket pedig Hegyi Bianka és Sebestyén Flóra vehették át. A harmadik helyen végzett a Lisztes Lili, Kincses Bernadett (UTE) duó.

Az U18-as mezőnyben is a tavalyi bronzérmes örülhetett. Sok szoros mérkőzés után a döntőt a Madalina Pura, Giulia Blaj (CSS. Avram Iancu Stei, Románia) páros nyerte minimális különbséggel megelőzve a Bancsi Judit, Nagy Dorottya (Eötvös DSE, Miskolci VSC) kettőst. A harmadik helyre Bánfi Lili, Bódi Emese (Szolnoki Sportcentrum Sportiskola) egység ért be.

Az U20-as kategóriában a terem Eötvös Kupán két napja az Eötvös DSE színeiben ezüstérmet nyert Fehér Zsófia és Miholecz Melitta nagy különbséggel győzte le ellenfeleit és vehette át a kupák és az aranyérmek mellett az ajándék labdát és vásárlási utalványt, valamint a 3 főre szóló görögországi tengerparti egy hetes ingyenes apartman-használatra vonatkozó dokumentumot. A második helyet a Félegyházi Viktória, Gulyás Vivien (Nyíregyháza) kettős szerezte meg a Jeney Kata, Tóth Luca (UTE) páros előtt.

A felnőtt női mezőny döntője is érdekesen alakult. 18 pontnál még két egységgel vezetett a Szabó Kármen, Kovács Katalin (Debrecen) páros, végül a Dénesi Brigitta és Czene Adrienn (Gödöllői RC) nyakába akasztotta dr. Juhász Endre, Hajdúnánás alpolgármestere az aranyérmeket. A DELRA RSE két fiatal röplabdázója, Tátrai Nikolett és Horváth Réka zárt az előkelő harmadik helyen.

Az erősebb nem U 16-os kategóriájában portugál győzelem született. A Miguel Santos, Diogo Rodrigues (Esmoriz Ginásio Clube) a döntőben a Stréli Bence, Balogh Marcell (Pénzügyőr SE) kettőst győzte le. A dobogó harmadik fokára is portugál csapat, a Diogo Agostinho, Carlos Santos egység játékosai állhattak.

Az U20-asoknál a nagyváradi Crisan Andrei, Raul Ilies (LPS. CSS. Bihorul Oradea) páros nyert, megelőzve a Kalmár Ákos, Batári Csaba kettőst. A harmadik helyen a Gurzó Dávid, Kárpáti Tamás (Sarkad) duó zárt.

A férfi felnőtt mezőnyben szikrázó csaták után a Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dávid kettős diadalmaskodott. Második helyet szerzett a Maier Cristian, Farcanea Razvan (CSS. Avram Iancu Stei, Románia) páros. A harmadik helyen végzett a magyar válogatott sokszoros válogatott feladója, az elmúlt bajnokságban bronzérmet szerzett Vegyész RC Kazincbarcika csapatkapitánya, Toronyai Miklós és csapattársa Dudás Tamás.