A színháztörténet egyik legmeghatározóbb szerepében, Hamletként láthatjuk a népszerű brit színészt.
Két alkalommal február 7-én, kedden és 8-án, szerdán 19 órától láthatja a debreceni közönség William Shakespeare Hamletjének színpadi verzióját az Apolló mozi Kertész Mihály-termében, egyenesen Londonból. A darabot felvételről vetítik le az Apollóban angol nyelven, magyar felirattal. A színházi előadás hossza 195 perc, amely tartalmaz egy 15 perces szünetet a vendégek kényelme érdekében.

A klasszikus tragédia ezúttal a Barbican színház előadásában elevenedik meg, amelyet a National Theatre Live sorozat keretében rögzítettek. A főszerepben a Kódjátszmából, a Sherlock című sorozatból és a Doctor Strange-ből ismert Benedict Cumberbatch-t láthatjuk.

A Hamlet történetét szinte mindenki ismeri: amint egy ország a közelgő háborúra fegyverkezik, ezzel egy időben egy család darabokra hullik. Hamlet apja halálát kényszerül megbosszulni, de a feladat megbénítja, s ebben az elkeserítően behatárolt helyzetben növekvő indulata, lázadása nem csupán épelméjűségét, de az ország jövőjét is veszélybe sodorja.