A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt kezdeményezte a bírósági eljárást.
A vádlott és a sértett egy állattartó telepen dolgozott. A sértett állatgondozó volt, a vádlott pedig más jellegű fizikai munkát végzett, jogszerűen használhatta a telepen lévő traktort a takarmány mozgatására. 2016 január 19-én a vádlott és a sértett azonos műszakban volt, a sértett a reggeli órákban arra kérte a vádlottat, hogy hordjon be takarmányt a hodályba. A vádlott közölte, hogy nem tud takarmányt hordani, mert a traktor akkumulátora lemerült.

A telepvezető a speciális képesítést igénylő rakodógép használatát a vádlottnak már korábban megtiltotta. A sértett többszöri kérését követően a vádlott a délelőtti órákban a tiltás ellenére mégis beült a rakodógépbe, hogy azzal néhány bálát betegyen a hodályba. A sértett ez idő alatt a munkagép közelébe ment, majd a vádlott tolatást végzett, melynek során elütötte a sértettet, aki a gép alá került, és olyan súlyos csonttöréses és belső sérüléseket szenvedett, hogy másnap meghalt.

A vádlott a gépkezelésre vonatkozó foglalkozási szabályokat, illetve felettese utasításait megszegve okozta a sértett halálát.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.