Dolgoznak a Mikepércs ivóvízellátását biztosító új vízműtelepen. Néhány napig eltarthat, mire teljesen tiszta lesz az ivóvíz.
December végén a kivitelezők gépészeti beavatkozásokat végeztek a Mikepércs ivóvízellátását biztosító új vízműtelepen, ám ennek ellenére sem sikerült elkerülni azt, hogy a vízminőségben romlás történjen. A cég közlése szerint azóta megszüntették ezt az állapotot előidéző átalakításokat, a víz minőségének javítása még több napig eltarthat. A Debreceni Vízmű Zrt. közleményében megjegyezte, hogy a vízben keletkezett minőségbeli romlás biológiai eredetű, ezért sem a  víz állagában, sem pedig az ízében nem tapasztalhatnak a fogyasztók semmilyen elváltozást.

Mint hangsúlyozzák, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egyetértésével a Debreceni Vízmű Zrt. azt javasolja, hogy a vezetékes vizet közvetlen fogyasztásra, vagy ételkészítésre tíz perc forralás után  használják  a helyiek. Fürdésre, mosásra, mosogatásra továbbra is fenntartások nélkül alkalmazható – közölte a cég.

A Vízmű megjegyezte, hogy a vezetékes víz egyébként nem jelent veszélyt az egészségre, a szükség korlátozásokat a megelőzés érdekében kellett  megtenni. Ezzel együtt a cég a lehető leghamarabb elvégezte a vízműtelepi szűrők mosatását, fertőtlenítését, biztonsági okokból megemelték a hálózati víz klórtartalmát, ami időlegesen érzékszervi panaszokat okozhat.