Izgalmas, szoros párharcot hozott a már elődöntőbe jutott két együttes csatája. Az új debreceni igazolás, Jesse Schultz góllal és gólpasszal mutatkozott be.
A már kupaelődöntőbe jutott két együttes számára a presztízs mellett is volt bőven tét az MK alapszakaszának zárását jelentő kelet-magyarországi rangadón. A mostani fordulót követően tisztázódik ugyanis, hogy az első négy közül ki hányadik helyen zár, aminek a pályaválasztói jog miatt van jelentősége. Mindez a DHK azmpontjából azt jelentette: ha rendes játékidőben nyer, végig őrzi a pályaválasztási jogot, ha nem, a többi eredmény függvényében alakul a csapat helyezése.

A DHK formálódó amerikai harcvonala ezúttal trióként rohamozta a Jegesmedvék kapuját: a szerdán szerződtetett magyar-kanadai kettős állampolgár, s magyar válogatott Dudás Jesse nem lépett pályára, ám Jesse Schultz ott volt a debreceniek 1. sorának támadó szekciójában, s a 17. percben gólpasszal mutatkozott be. Jól zárta az első harmadot a DHK, hiszen kétgólos előnnyel vonult pihenőre.

A második 20 perc során a hazaiak előbb szépítettek, majd a harmad utolsó percében az egyenlítő gólt is megszerezték, így döntetlenről kezdődött a záró szakasz.

A 43. percben Leppanen találata után már a miskolciak vezettek. Az 58. percben azonban a debreceniek új embere, Schultz immár nem csak asszisztot, hanem gólt is jegyzett, így 3-3-ra alakította az eredményt. Ez marad a rendes játékidő eredménye.

Következett a hosszabbítás, a 3 a 3 mezőnyjátékos elleni játék. Ez nem hozott döntést, így büntetőpárbajra került sor, s abban a hazaiak Johnston találatával szerezték meg a győzelmert.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni Hoki Klub 4-3, büntetőkkel (0-2, 2-2, 1-1, 0-0)
Miskolci Jégcsarnok, játékvezetők: Druga Norbert, Gangel László, Sipos Roland, Vincze Dániel.
DHK: Gyenes – Smith, Bezrukov, Koszourov, Brown, Schultz – Varga, Berta, Hári, Saluga, Németh – Hetényi, Wéber, Vincze, Molnár, Vaszjunyin – Pados, Godó. – Edző: Jason Morgan.
Gólok: Albert (27. perc), Pavuk (40.), Leppanen (43.), Johnston (65., büntető), illetve Saluga (16. – assziszt: Németh és Berta), Koszourov (17. – a: Schultz és Brown), Schultz (58. – a: Smith)