Somogyi László Gábor képzőművész vezetésével egyhetes kézművestábort rendezett a fülöpi önkormányzat - írja a haon.hu
Az ez évi tábor tematikájának megfelelően mindennap a képzőművészet más-más területével ismerkedett a részt vevő 27 diák. Volt linómetszés, olajpasztell, porpasztell, akril- és selyemfestés, üvegfestés, bútor készítés. De nemcsak kézműveskedtek a táborozók, hanem kirándultak is. Egy teljes napot töltöttek Gyulán és Békéscsabán, ahol városnézés, várlátogatás várt rájuk. Rengeteg ismerettel gazdagodtak, amelyekről vetélkedőn adtak számot. Mindennap volt valamilyen játékos tevékenység is.

A tehetséges gyerekek csodálatos alkotásokat készítettek, ezekből az augusztusi falunapon nyílik kiállítás. A résztvevők igazi kis közösséggé kovácsolódtak össze, melyben nagy szerepe van mesterüknek, a képzőművésznek.

Segít az önkormányzat

A gyerekek Laci-tábornak nevezték el ezt a tábort. Feledhetetlen élmények, képzőművészeti ismeretek, technikák tették emlékezetessé a tábor napjait, melyre szívesen emlékeznek vissza majd a tanítási órákon is. A tábor aktív segítője az iskola volt tanulója, Jekk Renáta végzett egyetemista.

A foglalkozásokra többször ellátogatott Hutóczki Péter polgármester, aki figyelemmel kíséri a gyermekek programját, és támogatja is őket. A zárónapi szalonnasütéshez az önkormányzat adta az alapanyagokat.