A szakember szerint figyelni kell a magatartás megváltozására. 
A három emberéletet követelő hétfői hajdúszoboszlói tragédia kapcsán kíváncsiak voltunk arra, a szakember szerint mi vezethetett a szörnyű végkifejlethez. Bilkei Pál kriminálpszichológus azon a véleményen van, a történtek a férjnél úgynevezett borderline személyiségre utalnak.

– A jelek nagyon hullámzó személyiségre utalnak. A borderline személyiség annyit tesz, hogy az illető egy darabig normál életet él, majd történik valami, amitől a negatív érzetei felszabadulnak, indulatai lesznek. Idő kell(ene) ahhoz, hogy újból lecsituljon, és ismét visszatérjen a normál kerékvágásba az élete. 

Valószínűleg az történt, hogy a férfi úgy érezte, itt a vége az életének, mert nem tudja megoldani a problémáit, így azt gondolta, nem marad más út, mint véget vetni annak. De akkor mi lesz a gyerekével, a feleségével? Ők hogy fognak tovább élni? Ez a fajta indulat, érzelemkitörés vezethette a rettenetes tettére. A feleség valószínűleg tudta, hogy ez be fog következni, ezért úgy döntött, ő is végez magával - írja a haon.hu.