Maga a vádlott is idős már, a vádirat szerint rabolt is az emberölést megelőzően. 
Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azzal a hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki idén januárban agyonverte szállásadóját. K. Imre a gyilkosságot megelőzően egy üveg italt is erőszakosan vitt el (gyakorlatilag elrabolt) egy vámospércsi üzletből. Pocsai Edit főügyész csütörtöki beszámolója szerint az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás bűntettei miatt emeltek vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádirat szerint K. Imre hajléktalanként élt, amikor a sértett férfi 2015-ben a házába fogadta. Mindketten rendszeresen italoztak, gyakran veszekedtek is, a vádlott többször bántalmazta szállásadóját.
Valamikor január 21. és és január 23. között megint vitatkoztak a vámospércsi házban, s amikor az idős áldozat a vádlott felszólítása ellenére sem gyújtott be a kályhába, utóbbi nagy erővel, háromszor fejbe vágta egy baltával. Majd féktelen indulatában előbb egy tüzelőnek bekészített faággal, majd egy nagy fűrésszel vert rá lakótársára. A bántalmazást követően K. Imre a faágat felvágta, tüzet rakott és lefeküdt aludni. A sértett halálos koponyasérüléseket szenvedett, holttestére január 23-án találtak rá látogatóba érkező ismerősök.

A vádirat szerint a tettes az emberölést megelőzően előbb megpróbált ellopni egy üveg szeszt egy boltban, de észrevették. Ezen aztán úgy felhúzta magát, hogy szitkozódni kezdett, majd kirángatta a pénztárost a pult mögül és elvitte az italt - írja a haon.hu.